Βάρη

Η αμμουδερή παραλία της Βάρης και τα ρηχά νερά της προσκαλούν κάθε επισκέπτη να δοκιμάσει μια ξέγνοιαστη, δροσιστική εμπειρία. Ο μικρός όρμος που φιλοξενεί την παραλία αφήνει τον επισκέπτη να φανταστεί τη συνέχεια της ακτογραμμής που σχηματίζει τις εξίσου όμορφες παραλίες Αχλάδι, Φάμπρικα, Εμπατή και Σαντορινιούς. Ακριβώς πίσω, απλώνεται ο ομώνυμος οικισμός με το περίφημο πανηγύρι της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο, οπότε εορτάζει η τοπική εκκλησία της Παναγίας με την πανοραμική θέα στον κόλπο της Βάρης.

Η παραλία αυτή παρέχει τα πάντα: ξαπλώστρες, ομπρέλες, επιλογές φαγητού, καφέ και διαμονής. Γι’ αυτό ακριβώς ενδείκνυται για οικογένειες, αλλά και για παρέες, ακόμα και για μια απλή εξόρμηση γευσιγνωσίας στις παραδοσιακές της ταβέρνες. Άλλωστε, όσοι επιζητούν ποικιλία, μπορούν να προσεγγίσουν εύκολα και τις υπόλοιπες κοντινές παραλίες.

Στα 8 χλμ νότια της Ερμούπολης, η παραλία απέχει μόλις 1 χλμ από τον οικισμό Βάρη, όπου μπορείτε να φτάσετε με το αμάξι σας ή με λεωφορείο. Αν είστε με σκάφος, μπορείτε να δέσετε στα μικρά λιμανάκια στο Αχλάδι ή τη Φάμπρικα.