Γαλησσάς

Μόλις 7 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη, στη δυτική πλευρά της Σύρου, βρίσκεται τα πανέμορφο χωριό Γαλησσάς, ένα πρώην αγροτικό χωριό που τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε ταχέως και αναδείχθηκε στην πλέον τουριστική περιοχή του νησιού.

Τα οργανωμένα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, το κάμπινγκ, οι ταβέρνες και τα μπαρ, υπόσχονται αξέχαστες στιγμές σε κάθε επισκέπτη. Η υπέροχη πλαζ με την ψιλή άμμο και τη φυσική σκιά από τα αλμυρίκια, ο πασίγνωστος λόφος της Αγίας Πακού με το γραφικό εκκλησάκι, το λιμανάκι με τις βαρκούλες και την υπέροχη πέτρινη προβλήτα και τους φοίνικες, είναι τα μέρη εκείνα στα οποία ο επισκέπτης απολαμβάνει έναν ρομαντικό περίπατο μέσα στις ομορφιές της φύσης, ενώ μπροστά του ξεδιπλώνεται ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Ιδιαίτερα έντονο είναι το πολιτιστικό στοιχείο στο Γαλησσά όπου εδρεύουν δύο πολιτιστικοί σύλλογοι που διοργανώνουν ποικίλες εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, γιορτή κρασιού, εκθέσεις, μουσικές βραδιές, καλλιστεία αλόγων, τουρνουά beach volley κ.α.), καθώς και ο Ναυτικός Όμιλος Γαλησσά.