Αποδράστε από την καθημερινότητα, απολαύστε Κυκλαδίτικες Απόκριες στην αρχοντική Σύρο, ζήστε ένα μοναδικό ξεφάντωμα με αιγαιοπελαγίτικο αέρα.

Το Συριανό Καρναβάλι “Γεώργιος Σουρής” αποτελεί μια μοναδική εμπειρία με πολλές επιλογές για τον επισκέπτη. Οι εκδηλώσεις του εξαπλώνονται στα όμορφα χωριά της Σύρου με την παρέλαση των Καρναβαλιστών, καθώς και στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, απ’ όπου ξεκίνησε και εδραιώθηκε το Συριανό Καρναβάλι, με την αναβίωση του παραδοσιακού καρναβαλικού εθίμου τα «Ζεϊμπέκια». Το Συριανό Καρναβάλι ολοκληρώνεται με τη μεγάλη παρέλαση την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης και τα παραδοσιακά Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα στις εξοχές της Σύρου.

Ένα αρχοντικό Καρναβάλι γεμάτο χορό και κεφάτους ανθρώπους

Μπορείτε να συμμετέχετε με τη ζωντάνια και τη θετική σας διάθεση, στις προγραμματισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις, ξεφαντώνοντας στους δρόμους της Ερμούπολης, στα σοκάκια της Άνω Σύρου και στα υπέροχα χωριά του νησιού μας, δημιουργώντας μια καρναβαλική ομάδα.

Πληροφορίες στο Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, τηλ. 2281361064-2281361065, email: politismos@syros-politismos.gr

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επιλέξετε ή να δημιουργήσετε μια ομάδα, ώστε να συμμετέχετε στο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού. Το Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού είναι ένα παιχνίδι δράσης, εξερεύνησης και διασκέδασης για όλες ηλικίες στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού. Επιφυλάσσει για τους επίδοξους κυνηγούς πλήθος εκπλήξεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων, καθώς και γνωριμία με την ιστορία της Σύρου.
Θα ζήσετε με τους συμπαίκτες σας απίθανες στιγμές γέλιου, αγωνίας και δράσης.

Πληροφορίες στη σελίδα στο facebook @krimenoloukoumi, email: syroscarnival.loukoumi@gmail.com

Εάν επισκεφθείτε τη Σύρο τις ημέρες του Συριανού Καρναβαλιού εξασφαλίστε άμεσα τη διαμονή σας σε ένα από τα τουριστικά καταλύματα της “Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων ΣΥΡΟΣ”, που είναι ελεγμένα και αδειοδοτημένα από το Υπουργείο Τουρισμού και έχουν το σήμα της “Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων” στην είσοδο.

Ανεβάστε τη διάθεσή σας και ζήστε το καρναβάλι στη Σύρο!