Το Πάσχα είναι ίσως, η καλύτερη εποχή να επισκεφθείτε τη Σύρο. Ο καιρός είναι καλός, όλα τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και οι ταβέρνες έχουν βγάλει τα τραπεζάκια έξω.

Η Σύρος είναι, το μόνο ίσως μέρος του κόσμου που οι καθολικοί γιορτάζουν το Πάσχα μαζί με τους ορθόδοξους σε όλες τις εκκλησίες του νησιού. Στους δύο της λόφους δεσπόζουν η Ορθόδοξη από τη μία και η Καθολική εκκλησία από την άλλη, γιορτάζοντας συγχρόνως με κατάνυξη και σεβασμό. Τη Μεγάλη Παρασκευή όλοι οι επιτάφιοι βγαίνουν στους δρόμους, ενώ στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης συναντιόνται οι τέσσερις επιτάφιοι των ενοριών και ψέλνουν με μια φωνή μαζί με τη χορωδία του Αγίου Νικολάου και τους Ιεροψάλτες τα τροπάρια της ημέρας.

Το βράδυ της Ανάστασης το νησί φωτίζεται από τα αμέτρητα βεγγαλικά, με αποκορύφωμα αυτά του ομώνυμου λόφου της Αναστάσεως που ξεχωρίζουν από κάθε γωνιά της Σύρου, σε ένα θέαμα πραγματικά εντυπωσιακό.

Τέλος, την Κυριακή του Πάσχα οι ψησταριές του νησιού έχουν την τιμητική τους, ετοιμάζοντας πέρα από το καθιερωμένο αρνί και κατσίκι και τις νοστιμότατες παραδοσιακές συριανές συνταγές.

Το Πάσχα στη Σύρο, είναι μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!