Τι να πω για τη Σύρο, τον τόπο μου, το νησί μου; Τι να πω που να μην το έχω ήδη πει;
Εκδίδουμε στη Σύρο ένα free press περιοδικό, το ΣΥΡΙΑΝΟ PANORAMA. Σ’ αυτό φιλοξενούνται επιφανείς άνθρωποι που αγαπούν το νησί, ντόπιοι αλλά και επισκέπτες. Θα αφήσω αυτούς να μιλήσουν και να εξηγήσουν γιατί η Σύρος είναι ένα νησί μοναδικό!

Βαγγέλης Περρής, δημοσιογράφος

«Η Σύρος είναι μάγκικο νησί»

Άννα Νταλάρα

«Η Σύρος έχει κάτι που δεν το έχει κανένα άλλο νησί. Έχει ένα κράμα πολιτισμών, υπέροχη αρχιτεκτονική και ένα σύμβολο, αυτό το υπέροχο θέατρο που δεν το βρίσκεις πουθενά αλλού»

Γιώργος Μιχαλάκης, ηθοποιός

«Η Σύρος έχει την μεγαλύτερη ποικιλία (τρόπων ζωής, αρχιτεκτονικής, φύσης, ανθρώπων, θρησκευμάτων κ.λ.π.) στον μικρότερο δυνατό χώρο. Άρα είναι ιδανικός τόπος μόνιμης κατοικίας»

Πλάτων Ριβέλης, φωτογράφος

«Στη Σύρο πάντα επιστρέφεις»

Έλενα Παπαβασιλείου, παρουσιάστρια

«Η Σύρος έχει μαγκιά, είναι μια αυτόνομη κοινωνία, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από όποια άλλη πρωτεύουσα»

Χρήστος Δάντης, συνθέτης, τραγουδιστής

«Η Σύρος είναι από τα νησιά που δεν χάνουν τίποτα από το χαρακτήρα τους. Κάθε φορά που την επισκέπτομαι νομίζω ότι θα δω τους ίδιους ανθρώπους, στην ίδια ηλικία που τους άφησα, στα ίδια μέρη»

Κωνσταντίνος Ρήγος, χορογράφος, σκηνοθέτης

«Στη Σύρα η φιλία λάμπει, εδώ συμβαίνει κάτι μαγικό και οι άνθρωποι που στην Αθήνα είναι γκρίζοι εδώ αστράφτουν! Μπορείς να μου τα πάρεις όλα, να φύγει ακόμα και το δέρμα μου, όμως η Σύρα θα παραμένει εντός μου εφ’ όρου ζωής»

Γιώργος Νταλάρας, τραγουδιστής

«Η Ερμούπολη είναι ένας θαυμάσιος τόπος. Αντικρίζοντας ένα παλιό αρχοντικό σπίτι στην Ερμούπολη, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι οι εορτές και οι χαρές που έζησε εκεί μέσα ο άνθρωπος που το έκτισε. Βλέπεις τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και φαντάζεσαι το επιχειρηματικό πνεύμα των ιδρυτών της πόλης. Είναι ζωντανά κύτταρα που μαρτυρούν ζωές ολόκληρες»

Γιώργος Ευριπιώτης, αρχιτέκτονας

«Τη Σύρο την αγαπώ, όχι μόνο γιατί έχω οικογενειακούς δεσμούς. Τη λατρεύω γιατί η ομορφιά της είναι συμπυκνωμένη»

Μανώλης Μητσιάς, τραγουδιστής

«Στο Μιλάνο είναι τέλεια, αλλά ο παράδεισος βρίσκεται στη Σύρο»

Έφη Αναστασοπούλου, μοντέλο

«Τους Συριανούς τους βλέπω σαν συμπατριώτες! Είμαι κομμάτι αυτού του τόπου. Τον γύρισα, έμαθα κάποια μυστικά του, γλυκάθηκα κι αυτό μου μένει από τη Σύρο. Η γλύκα της!»

Alexander Payne, σεναριογράφος, οσκαρικός σκηνοθέτης

“Έχει μια ωραία γαλήνη η Σύρος, μια ησυχία. Διακρίνεται παντού η αρχοντιά της. Και την αρχοντιά αυτή δεν την αποπνέουν μόνο οι πλατείες και τα σοκάκια της, αλλά και οι άνθρωποί της. Είναι ο δεύτερος τόπος μου»

Μαρία Μπεκατώρου, παρουσιάστρια

«Η Σύρος είναι πολύ σημαντική εστία δημιουργικής έκφρασης. Γι’ αυτό και όλοι οι ζωγράφοι θέλουν να έχουν στο βιογραφικό τους τουλάχιστον μία έκθεση στην Ερμούπολη»

Μιχάλης Μακρουλάκης, ζωγράφος

«Η Σύρος είναι άλλο νησί, είναι μητρόπολη. Δεν είναι ένα νησί που σου πετάει έτσι μια σαλάτα και φεύγεις, δεν είναι αρπαχτή! Έχει μια μαγική ομορφιά.»

Λάμπης Ταγματάρχης, δημοσιογράφος

«Η Σύρα δεν είναι απλώς ένα όμορφο νησί. Είναι πρωτοπόρος στην κουλτούρα και την πνευματική κίνηση των Κυκλάδων. Μου έδωσε την αγάπη για τον πολιτισμό!»

Κατερίνα Μαραγκού, ηθοποιός

«Η Σύρα είναι πάντα γοητευτική και πάντα φορτισμένη με μια αίσθηση πολιτισμού και παράδοσης. Λίγα μέρη στην Ελλάδα έχουν τόση ομορφιά και αρχοντιά»

Ηλίας Ανδριόπουλος, συνθέτης

«Έτσι σαν τη Σύρο, κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να είναι όλη η Ελλάδα»

Ίρις Ξυλά Ξαναλάτου, χαράκτρια

«Η Άνω Σύρος είναι μαγεία! Είναι σα να κρέμεται στον αέρα.»

Στέλιος Μάινας, ηθοποιός

«Αν έχω έστω και μιάμιση μέρα ρεπό, την κοπανάω για να έρθω στο νησί μου. Θέλω να ζήσω εδώ. Το μέλλον μου είναι στη Σύρα»

Γιώργος Πρίντεζης, διεθνής μπασκετμπολίστας